Okategoriserade
Flere studierejser til Greater Copenhagen sker i fælles regi


Antallet af forespørgsler til One Point Entry – Greater Copenhagens koordinerede modtagelse af udenlandske delegationer til regionen – steg i fjord med 15 procent.Cleantech, såsom vindkraft, og holdbar udvikling var det som i højest grad lokkede de udenlandske delegationer. Foto: News Øresund
Antallet af forespørgsler til One Point Entry – Greater Copenhagens koordinerede modtagelse af udenlandske delegationer til regionen – steg i fjord med 15 procent. Størstedelen af besøgene er gået til Danmark, men der blev også oprettet en skånsk afdeling af One Point Entry.
– Vi har oplevet en stigning og har fået flere henvendelser fra flere kilder. Om det betyder at flere besøg går gennem os, eller interessen er steget, kan jeg ikke sige noget om, siger sekretariatschef Jakob Norman-Hansen på One Point Entry til News Øresund.
Totalt tog sekretariatet, der drives af Copenhagen Capacity og Københavns Kommune, imod 308 henvendelser fra forskellige delegationer i 2016, 15 procent flere end i 2015. Det resulterede i cirka 250 faktiske studiebesøg.
Klart flest henvendelser – cirka en femtedel – kom fra Kina. Derefter var interessen størst fra Skandinavien og de øvrige europæiske lande, men der kom også henvendelser fra USA og et antal asiatiske lande, samt nogle fra Sydamerika og Afrika – totalt 40 lande.
– Kina er et fokusområde for os og vi har ansat personale som taler kinesisk og kan hjælpe til med at screene henvendelserne, siger Jakob Norman-Hansen.
Cleantech, såsom vindkraft, og holdbar udvikling var det som i højest grad lokkede de udenlandske delegationer, men Jakob Norman-Hansen nævner også pleje, mad, design og materialevidenskab.
Fra og med september samarbejder One Point Entry i København med en nystartet afdeling af virksomheden inden for Invest in Skåne.
– Når vi får henvendelser kan vi nu behandle dem sammen, og når det er interessant at vise noget i Skåne for en delegation kan vi lægge det ind i programmet. Det giver mening, for der kommer delegationer som vil besøge begge sider. De synes også at det er god service og virker professionelt når vi kan koordinere et besøg i to lande, siger han.
I 2017 er Greater Copenhagen & Skåne Committees mål at 15 kommuner skal få besøg via One Point Entry. Desuden skal 50 firmaer, sammenlignet med 27 i 2016, drage nytte af besøgene. Ti delegationsbesøg skal være fælles over Øresund.
– Vi synes at det er meget relevant at starte samarbejde over Øresund på det her området, for det giver så meget mening. Det er et område hvor vi kan starte samarbejdet på et praktisk, konkret plan og begynde at skabe vækst for vores firmaer, siger Jakob Norman-Hansen. (News Øresund – Anna Palmehag)
-
Erhverv12 måneder ago
Mobilbetaling mellem Danmark, Norge og Finland bliver muligt inden sommer
-
Kultur12 måneder ago
91 svenske komponister bag 5.700 opdigtede kunstnernavne på Spotify
-
Okategoriserade12 måneder ago
Øresundsdebat uge 12: Forskellige holdninger til, at Sveriges nye danske fodboldlandstræner taler engelsk
-
Samfund12 måneder ago
Tusindvis af tyskere flytter til Sverige – “Schwedenhaus” er nyt hashtag på sociale medier
-
Arbejdsmarked12 måneder ago
Malmøboen Kate Plaskonis er på Berlingskes Talent 100-liste
-
Bæredygtighed12 måneder ago
Antallet af marsvin i Øresund og Kattegat er mere end halveret
-
Infrastruktur11 måneder ago
Snälltåget indsætter flere tog fra Stockholm til København i perioden maj-september
-
Ejendomme12 måneder ago
Antallet af danske sommerhusejere i Sverige fortsætter med at falde