Infrastruktur
Øresundsbron planlægger et nyt rejsetilbud, når coronapandemien er forbi – ønsker at bidrage til at kickstarte regionen

Når coronapandemien er overstået, planlægger Øresundsbron at tilbyde sine kunder en tur over broen og få den næste tur gratis, hvis den sker inden for tre måneder. Ideen er at bidrage til en kickstart for regionen, når alt begynder at bevæge sig igen. Dette blev meddelt af adm. direktør Linus Eriksson på Øresundsbrons Business Meeting torsdag.
– Vi taler om at kickstarte regionen igen, om at genstarte Øresund. Vi kan ikke have en langsom bedring, det koster for meget. Vi skal have et hurtigt opsving og ikke fokusere på problemer og grænser, men på muligheder. Hvad længes vi efter på den anden side? Vi kommer til at have et konkret tilbud, rejs én gang og få den næste tur inden for tre måneder gratis. Vi vil vise, hvad vi kan gøre. Kan andre skabe lignende tilbud? Så kan vi få en kickstart i gang i regionen, sagde adm. direktør Linus Eriksson på Øresundsbrons digitale Business Meeting, som blev sendt live torsdag fra Malmö Arena Hotel.
Ønsker at synkronisere danske og svenske krav til covid-19 test
Under coronapandemien har Øresundsbron blandt andet skabt en pendlerbane for at gøre det lettere for arbejdspendlere over sundet og for at undgå køer. Men i sidste ende er det regeringerne, der kan påvirke situationen, siger Linus Eriksson.
– Broen er bygget til at være en pulsåre, der ikke bør begrænses. Det er specielt, at det er vores regeringer, der i sidste ende ejer broen, der gør det. Kan vi have meninger om det? Ja, fordi vores kunder rammes. Da man kvalte strømmen til Bornholm, var det ikke OK, det skal jeg kunne sige. Det må være muligt at gøre det på en måde, der er smartere og enklere. Man kræver 48 timers test på den ene side og 72 timer på den anden. Kan vi ikke synkronisere det? Broen kan ikke lukkes, selv når der er mindst trafik, er der 7-8.000 køretøjer hver dag og et antal tusinder af passagerer i togene. Vi er afhængige af hinanden.
Drømmer om et statsministermøde på en pylontop
Han understregede, at der er mange drivkræfter tilbage til integration, der ikke har ændret sig, herunder forskelle i valutakurser, lønniveauer og det udbud, som en hovedstad giver. Linus Eriksson tror på symbolske handlinger og ønsker at invitere statsministrene til regionen.
– En drøm ville være at få vores statsministre til at mødes på Peberholm eller på en pylontop. For at vise, at vi er venner, og forbindelsen altid vil være åben. Kan vi få fodbolds VM-mesterskabet sammen, ville det være fantastisk. Jeg tror, vi har brug for de store ting og samtidig samarbejde om turisme og andre konkrete ting. Hvis vi kan hjælpe, vil vi gøre det, sagde han.
Ny forretningsplan frem til 2025
Øresundsbron arbejder i øjeblikket på en forretningsplan, der strækker sig indtil 2025, og Linus Eriksson inviterer aktører i regionen til at kommentere.
– I, der er en del af netværket i dag, meld ud hvad I forventer. Hvad kan vi gøre for at gøre det lettere for jer i hverdagen? Sænk prisen, siger I måske med det samme, men hvad mere er der? Netværk, sammenhæng, bæredygtighed? Vi har ejere på begge sider og har indgange, sagde han.
En af hans første beslutninger som ny adm. direktør, da han tiltrådte i november, var at lade togene over Øresundsbron køre på grøn elektricitet, og han har flere tanker inden for bæredygtighed.
– Den næste udfordring er at gøre godstrafikken bæredygtig, det er en større del end kun os, men vi kan bidrage. Det kan være en elonroad-løsning, vi ejer 16 kilometer vej. Hvordan kan broen blive en grøn bro eller måske verdens mest bæredygtige forbindelse?
(News Øresund – Jenny Andersson)
-
Infrastruktur12 måneder ago
Snälltåget indsætter flere tog fra Stockholm til København i perioden maj-september
-
Arbejdsmarked11 måneder ago
Ny dansk-svensk skatteaftale på plads: Offentligt ansatte omfattes og hjemmearbejde være enklere
-
Øresund12 måneder ago
Økonomien i Øresund: Beskæftigelsen fortsætter med at stige i Danmark, og inflationen i Sverige faldt mere end forventet
-
Erhverv11 måneder ago
Svenske ESS Group åbner sit andet hotel i Danmark næste år
-
Sverige12 måneder ago
Svenskerne arbejder længere – den reelle pensionsalder er steget til 66 år
-
Forskning12 måneder ago
Nordisk rapport: Ingen klar sammenhæng mellem valutapolitik og vækstudsving
-
Miljø12 måneder ago
Naturvårdsverket, den svenske forvaltningsmyndighed inden for miljøområdet: Sverige vil ikke nå hverken nationale klimamål eller EU-mål med de nuværende politiske beslutninger
-
Kultur12 måneder ago
Eurovision i Malmø: Musikfestival, der også skaber bekymring for terror, optøjer og jødehad