Infrastruktur
Øresundsspørgsmål, grænser og grønne løsninger blev debatteret på Folkemødet

Folkemødet i Allinge på Bornholm afholdes i et begrænset format med en del publikum på stedet. Mange foredrag og debatter finder også sted digitalt, bl.a. fra Altingets gård i København. Folkemødet afholdes i år fra den 17.-19. juni og blev torsdag åbnet med en tale af statsminister Mette Frederiksen fra scenen på Bornholm foran publikum.
Elbiler og kollektiv trafik del af løsningen på trængselproblemer
Satsninger på flere ladestationer og bedre forudsætninger for elbiler, mere kollektiv transport i alle former eller investeringer som muliggør elfly og droner som transportalternativt? Det var tre pitcher som et panel af politikere og infrastruktureksperter skulle tage stilling til under en debat på Folkemødet torsdag. Samtlige paneldeltagere var enige om, at de ser elbiler og den kollektive transport, som de højest prioriterede satsninger fremover ud af de tre alternativer, som blev fremlagt.
Panelet bestod af Sophie Hæstorp Andersen (S), formand for Region Hovedstaden og næstformand for Greater Copenhagen-udvalget, Mogens Fosgerau, professor i transportøkonomi ved Københavns Universitet, Andreas Egense, afdelingschef i Vejdirektoratet og Thomas Dalsgaard, partner i Copenhagen Infrastructure Partners.
Mødet blev sendt digitalt og blev holdt af Greater Copenhagen Committee fra Altingets gård i København. (News Øresund)

Mikkel Aarø-Hansen, CEO, Wonderful Copenhagen, under debatten “Lukkede grænser som ”the new normal”: er et integreret dansk-svensk arbejdsmarked en forældet illusion?”. Til venstre ses Laila Pawlak, CEO, SingularityU Nordic og DARE2. Foto: Sofie Paisley – News Øresund
Grænser er spændende – men de må helst være åbne
– Jeg er egentlig for grænser – det er jo det der gør det spændende at rejse, men de må helst gerne være åbne i forhold til at gøre det nemt at rejse og bevæge sig over dem, sagde Mikkel Aarø-Hansen, adm. direktør for Wonderful Copenhagen under en debat på Altingets gård. Han fremhævede at svenske besøgende såvel som svensk arbejdskraft er vigtigt for dansk turisme. Ifølge ham er der et årligt offentligt provenu på 1,6 mia. danske kroner koblet til den svenske turisme i hovedstadsregionen.Flere af talerne pegede på problematikker i relation til den lukkede grænse mellem Danmark og Sverige under corona- såvel som flygtningekrisen. Blandt andet at det bliver mindre attraktivt at grænsependle og dermed have negativ effekt for danske arbejdsgivere såvel som svenske arbejdstagere og at Københavns lufthavn er afhængig af rejsende fra Sydsverige. På mødet blev der også diskuteret digitaliseringens betydning for det grænseløse arbejdsmarked og nødvendigheden af samarbejde.
(News Øresund)
STRING ønsker transportkommission for Tyskland, Danmark, Sverige og Norge
Interessenter med grænseoverskridende regionale spørgsmål på dagsordenen mødtes torsdag til et digitalt møde for at drøfte infrastrukturen i STRING-geografien. Rebecca Rosenquist Elliot, vicedirektør for den politiske samarbejdsorganisation STRING, sagde, at de lobbyer for flere forbindelser, der er nødvendige for at binde regionen sammen. Som et næste skridt ønsker hun, at der nedsættes en transportkommission med repræsentanter fra Danmark, Sverige, Norge og Tyskland for at drøfte infrastrukturspørgsmål i regionen. Magnus Ehrenberg fra kommunikationsbureauet Ehrenberg Sørensen Kommunikation sagde, at man ikke må glemme den infrastruktur, der allerede findes i dag i form af færgeforbindelser, mens Niels Paarup-Petersen, fra partiet Centeren og Riksdagsmedlem, opfordrede til, at politikerne på nationalt plan har et øget fokus på grænseregionerne, men også på udviklingen af storbyområderne.
(News Øresund)
-
Infrastruktur12 måneder ago
Snälltåget indsætter flere tog fra Stockholm til København i perioden maj-september
-
Arbejdsmarked12 måneder ago
Ny dansk-svensk skatteaftale på plads: Offentligt ansatte omfattes og hjemmearbejde være enklere
-
Øresund12 måneder ago
Økonomien i Øresund: Beskæftigelsen fortsætter med at stige i Danmark, og inflationen i Sverige faldt mere end forventet
-
Erhverv11 måneder ago
Svenske ESS Group åbner sit andet hotel i Danmark næste år
-
Sverige12 måneder ago
Svenskerne arbejder længere – den reelle pensionsalder er steget til 66 år
-
Forskning12 måneder ago
Nordisk rapport: Ingen klar sammenhæng mellem valutapolitik og vækstudsving
-
Miljø12 måneder ago
Naturvårdsverket, den svenske forvaltningsmyndighed inden for miljøområdet: Sverige vil ikke nå hverken nationale klimamål eller EU-mål med de nuværende politiske beslutninger
-
Kultur12 måneder ago
Eurovision i Malmø: Musikfestival, der også skaber bekymring for terror, optøjer og jødehad