Life Science
IT-selskabet TECHNIA konsoliderer sig i Ideon Science Park i Lund: Tilstedeværelse i forskerpark-miljøet giver bedre forståelse for life science-branchens behov

Tre spørgsmål til Henrik Limborg, som for tiden arbejder med at konsolidere IT-konsulentvirksomheden TECHNIAs aktiviteter i Lund i Ideon Science Park. Tidligere var selskabet etableret i Malmø, men efter virksomhedsopkøbet af det svenske IT-selskab Scanscot Technology i november 2020, har TECHNIA nu samlet alle 20 ansatte i Skåne under samme tag i Ideon Science Park for at være tæt på life science-branchen. TECHNIA, som har hovedkontor i Stockholm og blandt andre har European Spallation Source (ESS) i Lund som kunde, servicerer life science-virksomheder i Øresundsregionen med digitale løsninger, der kan effektivisere produktudviklingen af medicinsk udstyr og lægemidler.
Hvorfor har TECHNIA valgte at styrke jeres life science-aktiviteter i Lund i Ideon Science Park?
I maj i år på en tur rundt i Ideon Science Park, på Lunds Universitet og på Medicon Village blev fornemmelsen af, at dette er et område, der indånder et intellektuelt innovations-drive på trods af coronapandemien, styrket. Du kan se alle logoer og firmanavne på bygningerne og indser, at her findes en utrolig kraft og vilje til at forbedre mange menneskers hverdag. Her mødes mennesker med forskellige baggrunde fra forskellige virksomheder i forskellige konstellationer, til arrangementer og på tomandshånd. Det er i møderne, at magiske ting fødes.
TECHNIA deler meget de værdier, som Ideon Science Park tilbyder, og vi arbejder på at forenkle hverdagen for vores kunder ved at digitalisere deres processer, hvilket blandt andet resulterer i nemmere lovgivningsoverholdelse, mere effektive arbejdsmetoder, bedre strukturer og øget produktkvalitet. Vores kunder kan så bruge mere tid på innovation og drive udviklingen fremad. I et miljø som Ideon Science Park har vi bedre mulighed for at få en dybere og bedre forståelse af life science-branchens udfordringer. Det gør, at vi kan tilpasse vores løsninger og budskaber endnu bedre og tidligere og bidrage i digitaliseringens store økosystem.
Hvordan gavner jeres services life science-branchen i Øresundsregionen?
Vi er meget glade for at kunne være lokalt til stede i Øresundsregionen med vores specifikke ekspertise i digitalisering af life science-virksomhedernes interne processer og strukturer.
Behovet for hurtigere at nå en markedsgodkendelse for sit medicinske produkt eller lægemiddel stiger i takt med strengere og mere omfattende lovkrav. Life science-virksomheder skal være i stand til at dokumentere deres lovgivningsmæssige overholdelse, have en struktureret måde at arbejde på og en virksomhed gennemsyret af kvalitetstænkning. Med vores erfaring med life science-branchen og vores brede portefølje af dedikerede løsninger til flere centrale processer inden for produktudvikling kan vi både rådgive og foreslå løsninger til alle typer life science-virksomheder.
For virksomheder, der bedriver forskning og udvikling og har laboratorier, hjælper vi med at digitalisere for eksempel ved at implementere elektroniske “Lab Notebooks”, som åbner for standardiserede eksperimentskabeloner, genbrug af information, globalt samarbejde om den nyeste tilgængelige information og digitale gennemgangsprocesser.
Hvor vigtig er life science-branchen på Sjælland for TECHNIA?
Det er en fantastisk inspirerende mulighed for at tilhøre en region, inklusive Sjælland, der beskæftiger omkring 50.000 mennesker i life science-branchen. Hermed er regionen den største i Norden. Sammen har vi stor betydning for arbejdsmarkedet og den økonomiske vækst i både Danmark og Sverige.
Vores etablering i Lund betyder, at vi er tættere på vores kunder på Sjælland, og med tilgængeligheden af gode offentlige transportforbindelser når vi hurtigt alle dele af regionen. Hvis vi ser på spredningen og størrelsen af life science-virksomheder i regionen, ser vi, at de absolut største findes på Sjælland, men der findes også mange life science-virksomheder i Skåne. Vores ekspertise og produktportefølje er rettet mod små, mellemstore og store life science-virksomheder. Sjælland er vigtigt for os, fordi flere store life science-virksomheder findes der og med størrelse følger muligheden for at hjælpe på et bredere niveau, hvor vi arbejder med løsninger på flere processer på samme tid i modsætning til et mindre life science-selskab, hvor vi kan starte med at implementere en afbalanceret enkelløsning.
(News Øresund – Kristoffer Dahl)
NEWS ØRESUND er et resultat af et udviklingsprojekt med Interregfinansiering, som blev gennemført i samarbejde mellem Roskilde Universitet, Lunds universitet og Øresundsinstituttet. Siden 2015 fortsætter udviklingen af News Øresund som en del af Øresundsinstituttet. I 2019-2021 forstærker News Øresund den uafhængige dækning af regionens life science-cluster gennem Øresundsinstituttets engagement i Interregprojektet GC life science analysis initiative.
ØRESUNDSINSTITUTTET er et uafhængigt dansk-svensk videncenter, der gennem analyser, fakta, konferencer og medievirksomhed bidrager til et øget kendskab om udviklingen i regionen. Virksomheden drives uden henblik på at skabe et overskud og med finansiering fra godt 100 medlemmer fra stat, regioner, kommuner, universiteter og det private erhvervsliv i Danmark og Sverige.
Nyhederne fra News Øresund kan frit gengives, hvis News Øresund angives som kilde.
Kontakt os: redaktion (at) newsoresund.org
Mere info: www.newsoresund.org / www.oresundsinstituttet.org
-
Arbejdsmarked12 måneder ago
Ny dansk-svensk skatteaftale på plads: Offentligt ansatte omfattes og hjemmearbejde være enklere
-
Erhverv11 måneder ago
Svenske ESS Group åbner sit andet hotel i Danmark næste år
-
Kultur12 måneder ago
Eurovision i Malmø: Musikfestival, der også skaber bekymring for terror, optøjer og jødehad
-
Forskning12 måneder ago
Politikerne vil se mere samarbejde på tværs af strædet om kvinders sundhed
-
Infrastruktur12 måneder ago
Trafikverkets kommende Øresundsrapport: “Det skorter allerede i dag på redundans”
-
Erhverv12 måneder ago
Mange virksomheder, men svært at tiltrække kapital til Skånes farmaceutiske klynge
-
Sverige11 måneder ago
Øresund bliver renere, når Malmø og Lund bygger nyt fælles rensningsanlæg og spildevandstunneller for 17,5 milliarder svenske kroner
-
Infrastruktur12 måneder ago
Efter kollapset: E6 forbi Stenungsund forventes at åbne for trafik allerede til sommer