Infrastruktur
Landskronas borgmester Torkild Strandberg bakker op om Trafikverkets forslag om en dansk-svensk undersøgelse af Øresundstrafikken – “Rapporten bestyrker os”

“Rapporten bestyrker os i, at Europasporet har de funktioner, som en ny Øresundsforbindelse skal have for at løse problemerne i infrastrukturen.” Sådan kommenterer Landskronas borgmester Torkild Strandberg (L) Trafikverkets rapport om kapacitet og redundans over Øresund. Han ser positivt på anbefalingen om en fælles dansk-svensk undersøgelse af sagen. Landskrona kører sit eget forslag kaldet Europasporet, som består af en kommende vej- og jernbanetunnel mellem Landskrona og København.
Hvad er Deres reaktion på konklusionerne i Trafikverkets rapport samt bemærkningen om, at ingen af de tre forslag, der findes, løser alle udfordringerne på en effektiv måde?
– Konklusionerne vedrørende kapacitet og redundans var ganske forventelige. Der er behov for redundans for godstog i dag, og på lang sigt er der behov for øget jernbanekapacitet, hvilket vi skal forberede os på allerede nu. Jeg har længe argumenteret for, at vi skal tage udgangspunkt i det, vi vil opnå med en ny Øresundsforbindelse, og derfor er det godt, at Trafikverket nu beskriver de statslige behov, som en ny forbindelse vil udfylde. Europasporet kan imødekomme disse behov og er for eksempel det eneste alternativ, som kan håndtere både passager- og godstog, hvilket er en afgørende funktion for en ny forbindelse.
Hvordan ser De på Trafikverkets anbefaling til den svenske regering om at arbejde hen imod at få nedsat en dansk-svensk undersøgelse, der skal granske de forskellige alternativer til en kommende anden fast Øresundsforbindelse?
– Jeg er helt enig i, at det, der er brug for nu, er et fælles dansk-svensk regeringsarbejde på en ny Øresundsforbindelse, hvor man ser på forskellige alternativer. I en sådan undersøgelse må man prioritere de statslige behov, som Trafikverket har peget på i sin undersøgelse, for eksempel at en ny forbindelse skal være funktionel for både passager- og godstog.
Hvordan ser De tidsperspektivet og konklusionen om, at der kapacitetsmæssigt ikke vil være behov for flere forbindelser over Øresund før efter 2050?
– Jeg synes, det vigtige er, at Trafikverket understreger, at arbejdet med en ny Øresundsforbindelse skal intensiveres. Der er også andre perspektiver såsom redundans, beredskab, konkurrenceevne samt udvikling af den regionale arbejdsmarkedsregion, hvor man kan sige, at der ville have været behov for en ny Øresundsforbindelse allerede i dag.
Hvordan påvirker Trafikverkets rapport Deres arbejde med planlægningen af Europasporet?
– Rapporten bestyrker os i, at Europasporet har de funktioner, som en ny Øresundsforbindelse skal have for at løse problemerne i infrastrukturen.
(News Øresund)
-
Infrastruktur12 måneder ago
Snälltåget indsætter flere tog fra Stockholm til København i perioden maj-september
-
Arbejdsmarked11 måneder ago
Ny dansk-svensk skatteaftale på plads: Offentligt ansatte omfattes og hjemmearbejde være enklere
-
Øresund12 måneder ago
Økonomien i Øresund: Beskæftigelsen fortsætter med at stige i Danmark, og inflationen i Sverige faldt mere end forventet
-
Erhverv11 måneder ago
Svenske ESS Group åbner sit andet hotel i Danmark næste år
-
Sverige12 måneder ago
Svenskerne arbejder længere – den reelle pensionsalder er steget til 66 år
-
Forskning12 måneder ago
Nordisk rapport: Ingen klar sammenhæng mellem valutapolitik og vækstudsving
-
Miljø12 måneder ago
Naturvårdsverket, den svenske forvaltningsmyndighed inden for miljøområdet: Sverige vil ikke nå hverken nationale klimamål eller EU-mål med de nuværende politiske beslutninger
-
Kultur12 måneder ago
Eurovision i Malmø: Musikfestival, der også skaber bekymring for terror, optøjer og jødehad