Arbejdsmarked
Ventetiderne fortsætter med at falde i sundhedsvæsenet i Region Hovedstaden

Flere og flere sygeplejersker er begyndt at vende tilbage til hospitalerne i Region Hovedstaden. Det er en vigtig forklaring på, at de tidligere så lange køer til behandling på sygehusene er faldende, siger formanden for regionsrådet Lars Gaardhøj (S) til Berlingske. Nu er ventetiderne i sundhedsvæsenet i Region Hovedstaden tilbage på det niveau, der herskede før covid og sygeplejerskestrejken i 2021.
Ifølge en rapport til politikerne i Region Hovedstaden er ventetiden på somatisk behandling faldet fra 40 dage i januar til 33 dage i oktober i år. Ved operation er ventetiden reduceret fra 66 til 55 dage i samme periode, mens retten til at blive undersøgt overholdes hos 86 pct.
— Det har taget længere tid, end jeg troede, at komme tilbage på det vanlige niveau, men nu er vi endelig tæt på at være der. Der er også brugt mange penge på det, men det er godt gået af medarbejderne ude på sygehusene, siger Lars Gaardhøj til Berlingske.
Flere og flere sygeplejersker og jordemødre vender tilbage til hospitalerne
Ud over at regionen har bevilget milliarder af kroner og også har indgået forskellige kriseaftaler med regeringen, kan en stor del af de reducerede ventetider forklares med, at flere og flere sygeplejersker er vendt tilbage til hospitalerne, siger Lars Gaardhøj. Siden oktober 2022 er antallet af sygeplejersker i Region Hovedstaden steget med 311 personer til i alt 12.819 månedslønnede medarbejdere, og på landsplan er der kommet 745 flere årsværk til i løbet af det seneste år, melder Altinget.
En lignende udvikling ses også blandt jordemødre. Nogle af årsagerne er en investering i mere fleksibel ansættelse og nye tiltag som flere hjemmelignende fødsler. Jordemødrene følger nu de gravide gennem hele graviditeten og fødslen, og der er derudover indført et midlertidigt stop for vikarer.
Udviklingen hænger i høj grad sammen med “den ekstraordinære lønstigning, som i flere sammenhænge er givet til udvalgte medarbejdere inden for sundhedsvæsenet”, skriver Berlingske. Lønstigningerne skyldes dels trepartsaftalen med regeringen, FH, Kommunernes Landsforening, Danske Regioner og Akademikerne fra december sidste år, dels en ny overenskomst, som snart træder i kraft.
(News Øresund)
-
Infrastruktur12 måneder ago
Snälltåget indsætter flere tog fra Stockholm til København i perioden maj-september
-
Arbejdsmarked12 måneder ago
Ny dansk-svensk skatteaftale på plads: Offentligt ansatte omfattes og hjemmearbejde være enklere
-
Øresund12 måneder ago
Økonomien i Øresund: Beskæftigelsen fortsætter med at stige i Danmark, og inflationen i Sverige faldt mere end forventet
-
Erhverv11 måneder ago
Svenske ESS Group åbner sit andet hotel i Danmark næste år
-
Sverige12 måneder ago
Svenskerne arbejder længere – den reelle pensionsalder er steget til 66 år
-
Forskning12 måneder ago
Nordisk rapport: Ingen klar sammenhæng mellem valutapolitik og vækstudsving
-
Miljø12 måneder ago
Naturvårdsverket, den svenske forvaltningsmyndighed inden for miljøområdet: Sverige vil ikke nå hverken nationale klimamål eller EU-mål med de nuværende politiske beslutninger
-
Kultur12 måneder ago
Eurovision i Malmø: Musikfestival, der også skaber bekymring for terror, optøjer og jødehad