Politik
Næste skridt for Greater Copenhagen samarbejdet er at få erhvervslivet med


Hermann Haraldsson, CEO for Boozt Fashion, Philip Kron, CEO for Jayway og Henrik Peter Jørgensen, kommunikationsdirektør hos Københavns Lufthavne understregede, at det er vigtigt, at erhvervslivet bliver involveret i Greater Copenhagen samarbejdet. Foto: News Øresund
Det er vigtigt med en funktionel region, mente tre direktører fra erhvervslivet, som var inviterede til The Greater Copenhagen & Skåne Committee’s topmøde tirsdag. Politikerne vil involvere erhvervslivet mere i det dansk-svenske samarbejde fremover.
– Det vi har brug for i Greater Copenhagen samarbejdet er at fyre op under erhvervslivet. Det er afgørende i den fase som vi kommer ind i nu, sagde Henrik Peter Jørgensen, kommunikationsdirektør hos Københavns Lufthavne og fortsatte:– Ejerskabet i erhvervslivet skal blive større.
Hermann Haraldsson, CEO for Boozt Fashion, som har 200 ansatte med 26 forskellige nationaliteter og kontor i Hyllie, var enig:
– Vi er ”proud members of Greater Copenhagen”, konstaterede han samtidig med at han pointerede, at det var vigtigt at alle bruger det samme brand for at slå fast, at der er tale om én stor region.
Philip Kron, CEO på Jayway, fortalte at de har mange ansatte blandt deres 200 medarbejdere som først opdagede, at der er to lande i denne region, da de kom hertil og forskellige grænseproblematikker opstod.
Politikerne lyttede interesseret fra første række. Hvordan går vi videre undrede de.
– Vi har arbejdet med at skabe en fælles politisk kultur og en fælles beslutningsstruktur. Vi er ikke helt i mål endnu, men det er snart tid til at åbne op for mere samarbejde med erhvervsliv og forsknings- og udviklingsinstitutioner. Men vi vil ikke have at det bare bliver en partsrepræsentation fra erhvervsorganisationerne. Hvad skal der til for at en CEO skal prioritere at være med? spurgte Københavns overborgmester Frank Jensen.
Svaret blev at satse på mindre virksomheder, som har en oprigtig interesse i udviklingen og samarbejdet i regionen.
– Hvis det overordnede mål er at fjerne friktioner, så tror jeg mange kommer løbende, men hvis det er et politisk projekt, så overlader vi det nok til erhvervsorganisationerne, svarede Hermann Haraldsson.
(News Øresund – Thea Wiborg)
-
Erhverv12 måneder ago
Mobilbetaling mellem Danmark, Norge og Finland bliver muligt inden sommer
-
Infrastruktur11 måneder ago
Snälltåget indsætter flere tog fra Stockholm til København i perioden maj-september
-
Arbejdsmarked11 måneder ago
Ny dansk-svensk skatteaftale på plads: Offentligt ansatte omfattes og hjemmearbejde være enklere
-
Kultur11 måneder ago
Nord 55° – nyt nordisk mediepolitisk initiativ dannet i København
-
Turisme/kultur12 måneder ago
Rekordmange danske turister besøgte Skåne sidste år
-
Samfund12 måneder ago
Billigere togrejser over sundet i Eurovision-ugen
-
Cleantech12 måneder ago
Nyt fossilfrit stålværk i Luleå reducerer Sveriges CO2-udledning med syv procent
-
Øresund11 måneder ago
Økonomien i Øresund: Beskæftigelsen fortsætter med at stige i Danmark, og inflationen i Sverige faldt mere end forventet